Ôn Tập Tiếng Anh Lớp 6 Học Kì 1

Đề cưng cửng tiếng Anh thân kì 1 lớp 6 có đáp án

Đề cương ôn thi thân học kì 1 môn giờ Anh lớp 6 mới bao gồm đáp án nằm trong cỗ đề ôn thi thân kì 1 lớp 6 năm 2020 - 2021 vì Tìm Đáp Án sưu tầm cùng đăng tải. Tài liệu tiếng Anh gồm nhiều dạng bài bác tập trắc nghiệm tiếng Anh khác biệt giúp các em nâng cấp kỹ năng làm bài hiệu quả.

Bạn đang xem: Ôn tập tiếng anh lớp 6 học kì 1

Từ vựng - Ngữ pháp giờ Anh lớp 6 thân học kì một năm 2020 - 2021

Bộ đề thi giữa kì 1 lớp 6 môn giờ Anh năm 2020 - 2021

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. Come B. Month C. Mother D. Open
2. A. Hope B. Homework C. One D. Post
3. A. Brother B. Judo C. Going D. Rode
4. A. Cities B. Watches C. Dishes D. Houses
5. A. Grandparents B. Brothers C. Uncles D. Fathers
6. A. Books B. Walls C. Rooms D. Pillows
7. A. Finger B. Leg C. Neck D. Elbow
8. A. Writes B. Makes C. Takes D. Drives
9. A. Request B. Project C. Neck D. Exciting
10. A. Thursday B. Thanks C. These D. Birthday

II. Find which word does not belong khổng lồ each group.

1. A. Nhà wc B. Library C. Kitchen D. Bedrooms

2. A. Sofa B. Dishwasher C. Cupboard D. Sink

3. A. Apartment B. Villa C. Silt house D. Hotel

4. A. Attic B. Apartment C. Kitchen D. Living room

5. A. Television B. Cook C. Fridge D. Cooker

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. There are two lights ______ the ceiling.

A. In

B. At

C. On

D. Between

2. There ______ four chairs và a table ______ the middle of the room.

A. Are – in

B. Are – at

C. Is – on

D. Is – in

3. They are moving ______ a new apartment ______ the city centre soon.

A. At – at

B. From – in

C. Khổng lồ – in

D. Lớn – from

4. There are some dirty dishes ______ the floor.

A. On

B. With

C. In

D. For

5. My bedroom is ______ the bathroom.

A. Under

B. In

C. On

D. Next to

6. There aren’t any pillows ______ the bed.

A. From

B. On

C. Behind

D. In front of

7. Can you ______ me the book, please?

A. Move

B. Pass

C. Have

D. Turn

8. Nga is ______the phone, chatting ______ friends.

A. On – to

B. On – on

C. Khổng lồ – with

D. Khổng lồ – to

9. My best friend is kind và ______ . He often makes me laugh.

A. Funny

B. Nice

C. Shy

D. Boring

10. The film is very ______ & we can’t see all of it.

A. Wonderful

B. Easy

C. Exciting

D. Boring

11. The summer camp is for students ______ between 10 và 15.

A. Age

B. Aged

C. Aging

D. Ages

12. Mary has ______ hair & big ______ eyes.

A. Blonde, small

B. A black, blue

C. Blonde, blue

D. Black, long

13. Next summer, I am working as a ______ teacher in a village near Hoa Binh city.

A. Volunteer

B. Nice

C. Good

D. Favourite

14. She is always ______ at school và helps other students with their homework.

A. Hard

B. Hardly

C. Hard-working

D. Work hard

15. Our class is going lớn ______ a picnic at the zoo on Saturday. Would you like to come with us?

A. Have

B. Take

C. Pass

D. Go

16. It’s ______ to lớn go home. It’s so late.

A. Now

B. Sure

C. Time

D. Like

17. Please turn ______ the lights. The room is so dark.

A. In

B. On

C. Off

D. At

18. At break time, I go lớn the library và ______ books.

A. Go

B. Read

C. Play

D. Listen

19. Listen! Someone ______ at the door.

A. Knock

B. Knocks

C. Is knocking

D. Are knocking

20. Phái nam ______football now. He’s tired.

A. Doesn’t play

B. Plays

C. Is playing

D. Isn’t playing

21. We are excited ______ the first day of school.

A. At

B. With

C. About

D. In

22. My parents often help me ______ my homework.

A. At

B. With

C. About

D. In

23. I am having a math lesson but I forgot my ______. I have some difficulties.

A. Calculator

B. Bike

C. Pencil case

D. Pencil sharpener

24. In the afternoon, students ______ many interesting clubs.

A. Join

B. Do

C. Play

D. Read

25. School ______at 4.30 p.m every day.

A. Finish

B. Finishes

C. Go

D. Have

IV. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous size of the verbs.

1. They often (visit) their parents in the holidays.

2. We (speak) French at the moment.

3. I (watch) TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go) to lớn the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride) a horse.

6. We (play) tennis now.

7. Minh sometimes (practise) the guitar in his room.

Xem thêm: Game Bo Doi, Chơi Game Bộ Đội Thùng 2 Người Chơi Trên Máy Tính Pc

8. You (like) chocolate ice cream?

9. I really (like) cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take) a shower.

V. Fill in each blank with a suitable verb.

1. She _____ an oval face.

2. - _____ Mai’s hair long or short? - It _____ short.

3. He _____ tall and thin.

4. Toan ______ an athlete. He ______ very strong.

5. Ngan ______ short đen hair.

6. What màu sắc ______ those bikes?

7. What màu sắc ______ Nam’s eyes?

8. What ______ those?

VI. Complete the passage with a suitable preposition.

We have English lessons (1)_____ Room 12. There are 24 tables for students and one desk for the teacher. (2)_____ the walls, there are a dots of posters of England. There’s a cupboard at the front of the room & (3)_____ the cupboard, there is a TV và DVD player. Sometimes we watch films. There are some bookshelves (4)_____ the classroom. (5)_____ the shelves, there are a lot of English books. Our books are (6)_____ the teacher’s desk. He wants to lớn look at our homework. Our school bags are (7) _____ the floor, & there is some food (8)_____ the school bags. It’s now 5.30 pm. We are (9)_____ home, but our teacher is (10)_____ school. He often stays late to lớn prepare for tomorrow’s lessons.

VII. Reorder the words.

1. Thành phố / beautiful / a / Ho đưa ra Minh / is. ...................................................................................

2. Green fields / there / are....................................................................................

3. Dog / it’s / friendly / a ...................................................................................

4. Student / Minh / new / a/ is. ...................................................................................

5. Television / big / a / there’s. ...................................................................................

6. New / four / there / cars / are. ...................................................................................

7. Are / two / pizzas / there / big ...................................................................................

8. Ten / are / desks / small / there. ...................................................................................

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - A; 5 - A;

6 - A; 7 - A; 8 - D; 9 - C; 10 - C;

II. Find which word does not belong to each group.

1 - B; 2 - B; 3 - D; 4 - B; 5 - B;

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

1 - C; 2 - A; 3 - C; 4 - A; 5 - D;

6 - B; 7 - B; 8 - A; 9 - A; 10 - D;

11 - B; 12 - C; 13 - A; 14 - C; 15 - A;

16 - C; 17 - B; 18 - B; 19 - C; trăng tròn - D;

21 - C; 22 - A; 23 - A; 24 - A; 25 - B;

IV. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous khung of the verbs.

1 - visit; 2 - are speaking; 3 - watch; 4 - goes; 5 - is riding;

6 - are playing; 7 - practises; 8 - vì chưng you like; 9 - like; 10 - is taking;

V. Fill in each blank with a suitable verb.

1 - has; 2 - Is - is; 3 - is; 4 - is - is;

5 - has; 6 - are; 7 - are; 8 - are;

VI. Complete the passage with a suitable preposition.

1 - in; 2 - on; 3 - on; 4 - in; 5 - On;

6 - on; 7 - on; 8 - in; 9 - at; 10 - at;

VII. Reorder the words.

1 - Ho đưa ra Minh is a beautiful city.

2 - There are green fields.

3 - It"s a friendly dog.

4 - Minh is a new student.

5 - There"s a big television.

6 - There are four new cars.

7 - There are two big pizzas.

8 - There are ten small desks.

Download đề thi & đáp án trên Đề cương ôn tập giờ Anh thân học kì 1 lớp 6 bao gồm đáp án. Mời chúng ta đọc đọc thêm nhiều tư liệu ôn tập tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học tập kì 1 lớp 6, Đề thi học tập kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên tra cứu Đáp Án.