Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn anh 2020

Tuyển tập đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh tp hcm được gamesbaidoithuong.com reviews đến chúng ta học sinh trong bài viết này bao hàm đề thi tuyển chọn sinh lớp 10 môn Anh TPHCM những năm tất cả đáp án cụ thể giúp những em hệ thống lại các kiến thức cần thiết để sẵn sàng cho kỳ thi vào lớp 10 năm học 2022-2023 một cách tốt nhất.

Bạn đang xem: Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn anh 2020


Sau đấy là nội dung cụ thể đề thi vào lớp 10 đồng ý môn tiếng Anh của thành phố hồ chí minh các năm trước, mời chúng ta cùng tham khảo.

1. Đề thi tuyển chọn sinh lớp 10 môn Anh thành phố hồ chí minh 2020

I. Choose the word/phrase A, B, C, or D that best fits the space in each sentence. (2.5pts)

1. The goverrmwt is trying to.......people lớn use public buses instead of motorbike.

A. Complain

B. Provide

C. Reduce

D. Persuade

2". Watching TV all day is a bad habit.......we get no physical exercise.

A. But

B. Even though

C. Because

D. So

3. Valentine"s Day is celebrated........February 14th.

A. For

B. To

C. On

D. At

4. We are looking forward khổng lồ our........in the competition.

A. Participation

B. Likeness

C. Failure

D. Variety

5. Mr Tan, who teaches physics here, speaks very..........English.

A. Best

B. Good

C. Well

D. Better

6. The mosque, which Lan walks........on her way to school, looks beautiful.

A. Past

B. Into

C. Through


D. Across

7. Are you........learning on Saturday mornings this term?

A. Interested

B. Likely

C. Busy

D. Expected

8.That"s Maryam the girl........visited Lan và Nga last week.

A. Who B. Whom

C. Whose

D. Which

9. - Student A: ‘Give my best regards to your parents.’

- Student B: ‘................’

A. It"s nice of you khổng lồ say so.

B. You"re welcome!

C. I’m glad to hear that.

D. Thanks. I will.

10. - Student A: ‘Would you please wait a while?’

- Student B: ‘................’

A. Never mind.

B. Certainly! I’ll be right here.

C. Of course. I wouldn"t.

D. Not at all.

Thí sinh chỉ vỉết mẫu tự (A B, C, hoặc D) đại diện cho câu trả lời đúng vào Phần trả lời.

1. ........2. ........ 3. ........4. ........ 5 ........

6. ........ 7. ........8. ........ 9. ........10. ........

II. Look at the signs. Choose the best answer (A, B, C, or D) for questions 11 and 12. (0.5pt)

11. What does the sign say?

A. Not lớn start the engine with a cellphone

B. Not khổng lồ stop & buy a cellphone on the way

C. Not to lớn use cellphones when driving

D. Not to lớn talk with friends when driving

12. What does the sign say?

A. The area where passengers to kiểm tra in lớn board

B. The area where passengers wait for the flight


C. The area where passengers will leave

D. The area where passengers from landing come out

Thíi sinh chỉ vỉết mẫu tự (A B, C, hoặc D) đại diện thay mặt cho câu trả lời đúng vào Phần trả lời. 11. ............ 12. .............

III. Read the following passage. Decide if the statements from 13 khổng lồ 16 are True or False, and choose the correct answer (A, B, C, or D) for questions 17, 18. (1.5pts)

In Britain there is a holiday now which people hotline Mother’s Day. In the old days many girls from working-class families in towns and cities & from farmers’ families in the country worked in rich houses.

Once a year, it was usually on Sunday in March, they were allowed khổng lồ visit their mothers. They went home and brought presents for their mothers và for other members of their families. People gọi that day Mothering Day or Mothering Sunday. Mothering Day later became Mother’s Day. It is the last Sunday in March.

In 1914, President Woodrow Wilson và Congress agreed that the second Sunday in May should be observed as Mother’s Day in America. On that day, children give their mothers flowers, presents và cards to show their love lớn their mothers. Americans spend millions of dollars to lớn buy Mother’s Day gifts. Clothes, perfume, jewelry và books or tickets lớn theater are given khổng lồ mothers. People who cannot be with their mothers on that day usually send them presents và call them all the phone.

13. Mother"s Day is a day on which children show their love th their male parents.

14. In the United States, Mother’s Day has been celebrated on the second Sunday in May since the earlt 19th century.


15. Americans usually offer gifts to lớn their mothers on Mother’s Day.

16. People who cannot visit their mothers on Mother’s Day often phone lớn talk to them.

17. According to lớn the passage, Mother’s Day is...........in Britain.

A. The last Sunday in May

B. The second Sunday in May

C. The last Sunday in March

D. The first Sunday tn March

18. What does the passage mainly discuss?

A. A day children give someone they respect flowers presents & cards.

B. A day when servants could return trang chủ to visit their mothers

C. A day children show their love to lớn their mothers & fathers

D. A day lớn honor mothers & motherhood

Từ câu 13 đến câu 15, thí sinh phil viết không thiếu thốn True hoậc False vào ô trả lời. Mọi phương pháp viết khác hầu hết không đưọc chấm đĩểm. Đối với cau 17 cùng 18, thí sinh chỉ viết mẫu tự (A, B, C hoặc D) thay mặt đại diện cho câu trả lời đúng vào Phần trả lời..

Phần trả lời: 13. ...........14. ...........15. .........16. ........ .// 17. ............18. ............

IV. Choose the word/phrase (A, B, C, or D) that best fits the blank space in the following passage. (1.5pts)

The changes that took place in schools have changed the roles of teachers. In the past teachers (19).......the major source of knowledge, the leader và educator of their students’ school life.

Nowadays teachers provide information và show their students (20).......to handle it. Although they are still considered lớn be a kind of facilitator in the class, they can be thought of as a facilitator in the learning process.

Another difference between the past & present tasks of teachers is represented by the (21).....background they need in order lớn be able khổng lồ use computers & some other machines effectively. Instead of teaching with chalk, they need to lớn be information technology experts.

One of the biggest challenges (22).......teachers is that their role in the school management has aho changed. The school needs them as individuals who can make (23).......and cope wiin the stress of the world of schools. At the same time, teachers need to lớn be able to lớn work in teams, & cooperate with colleagues và parents. A teacher has not only lớn instruct but also lớn (24)....the students with confidence and determination.


19. A. Used lớn be B. Were used to be

C. Got used khổng lồ being D. Were being used

20. A. Who B. How C. What D. Which

21. A. Media B. Cultural C. Technical D. Social

22. A. In B. By C. On D. For

23. A. Decisions B. Experiences C. Difficulties D. Mistakes

24. A. Kiến thiết B. Prevent C. Inspire D. Inform

Thi sinh chỉ vỉết mẫu tự (A B, C, hoặc D) thay mặt đại diện cho câu trả lời đúng vào Phần trả lời.

Phần trả lời: 19. ...... 20. ...... 21. ...... 22, ...... 23. ...... 24. ......

V. Use the correct form of the word given in each sentence. (1.5 pts)

25/ _____, my childhood friends get together for entertainment. (occasion)

26/ Her performance was so _____ that we all stood up lớn clap our hands. (Impress)

27/ The ____ for the Best Actress cried when her name was announced. (nominate)

28/ Most accidents can be avoided if people pay more____. (attend)

29/ The aim is khổng lồ raise people"s awareness of the ____ of rhinos. (conserve)

30/ My creative sister spends all her không tính phí time ____ her own room. (decorate)

VI. Rearrange the groups of words in a correct order to lớn make complete sentences. (0.5 pt)

31/ have been added / fashionable / Modern patterns/to make it more / to the Ao dẻo / . /

32/ language is / Nowadays, compulsory for / students of all ages / learning a foreign / . /

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it (2.0 pts)

33/ "Why don"t you clear up the garbage before leaving, Linh?" said Mal.

→ Mal suggested that _____.

34/ We haven"t used these machines for a long time

→ It"s been ____.

Xem thêm: Giải Vở Bài Tập Tiếng Việt Lớp 4 Tuần 2, Giải Vở Bài Tập Tiếng Việt Lớp 4 Tập 1 Tuần 2

35/ Thu is the best tennis player in the club.

→ No-one else in the club can _____.

36/ It"s a pity they are travelling on uncomfortable buses

→ They wish they ____.

2. Đáp án đề thi tuyển chọn sinh lớp 10 môn Anh tp.hồ chí minh 2020


33 - Mai suggested that LINH should clear up the garbage before leaving.

34 - It"s been a long time since we LAST used these machines.

35 - No-one else in the club can play tennis AS WELL AS Thu.

36 - They wish they WERE travelling on (MORE) comfortable buses.

3. Đề thi giờ Anh vào lớp 10 năm 2019 Tp HCM

4. Đáp án thi vào lớp 10 năm 2019 môn tiếng Anh Tp HCM

5. Đáp án đề thi tuyển chọn sinh lớp 10 môn Anh tp.hcm 2018

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence.(2.5 pts)

1. Are you ______ teaching on Saturday mornings this term?

A. Enjoy B. Likely C. Busy D. Expected

2. I hope _______ to know this beautiful city better.

A. Khổng lồ have B. To lớn get C. To need D. To appear

3. Jeff completely ignored what I said & _____ on eating.

A. Put B. Tried C. Went D. Depended

4. The ones about _________ I have been worried these days are the students of mine.

A. That B. Whom C. Whose D. Which

5. I suggest that we should ______ people from catching fish by using electricity.

A. Let B. Relate C. Prohibit D. Encourage

6. Mr. Loc, who teaches Maths here, speaks very ______ English.

A. Best B. Good C. Well D. Fluently

7. Watching TV all day is a bad habit _____ we get no exercise và eat unbhealthy snacks.

A. But B. Though C. Beacause D. Therefore

8. A recycled plastic botle saves enough ______ khổng lồ run a 60-watt light bulb for 6 hours.

A. Energy B. Money C. Electron D. Life

9. _Hai Anh: “_______” _Minh Phuong: “Why not?”

A. You should cook the meal now B. How about cooking the meal now?

C. Have you cooked the meal? D. We’d better be cooking the meal.

10 _Sue: “Thank you very much for your donation.” _Peter: “______”

A. Yes, vì chưng it now B. Sure, I’ll do it C. Not a chance D. It’s my pleasure

Answers:

1.C 2. B 3. C 4. B 5. C

6.B 7. C 8. A 9. B 10. D

II. Look at the signs. Choose the best answer (A,B,C or D) for each sign (0,5 pt)

11. What does the sign say?

A. You can drive as fast as you can.

B. Beware of careless drivers

C. Slippery road is ahead

D. You cannot drive a care on this road.

12. What does the sign say?

A. Littering is permitted here

B. We must not use recycle bins.

C. We must put waste paper into the bin

D. Dust bins can be found everywhere.

Answers:

11. C 12. C

III. Read the following passage. Decide if the statements from 13 lớn 16 are True or False & choose the correct answer (A, B, C or D) for the questions 17 and 18.

We can develop alternative sources of energy, và unless we try we’ll never succeed. Instead of burning fossil fuels we should be concentrating on more economical uses of electricity, because electricity can be produced from any sources of energy. If we didn’t waste so much energy, our resources would last longer. We can save more energy by conservation than we can produce for the same money. Unless we bởi vì research on solar energy, wind power, tidal power, hydroelectric plants … our fossil fuels will run out & we’ll all freeze or starve lớn death. Several countries are spending much more time & money on research because the energy from the sun, the waves, và the winds last forever. We won’t really survive unless we start working on cleaner and safer sources of energy.


13. Fossil fuels are renewable sources of energy.

14. Electricity can be produced from the sea.

15. The energy from the sun, the waves & the winds will never be used up.

16. We really need lớn worry about cleaner and safer sources of energy.

17. What is the passage mainly about?

A. We are facing huge lack of energy.

B. Electricity is the main energy we use.

C. Alternative sources of energy must be developed.

D. It is impossible to lớn have safer sources of energy.

18. Which source of energy cannot last forever?

A. Coal B. Wind C. Water D. Waves

Answers:

13. F 14. T 15. T 16. T 17. C 18. A

IV. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5pts)

Two British policemen were (19)_______ khổng lồ investigate a flying saucer on March 31, 1989, the day before April Fool’s Day. When the policemen arrived at a field in Survey, they saw a small figure wearing a silver space (20)________ walking out of a spacecraft. Immediately the police ran off in the opposite direction. Reports revealed that the alien was in fact a small person, và the flying saucer was a hot air balloon that had been specially built to lớn look (21)________ a UFO by Richard Branson, the 36-year-old chairman of Virgin Records.Branson had planned khổng lồ (22) _______ the balloon in London’s Hyde Park on April 1. However, a wind change had brought him down in a Survey field. The police received a lot of phone calls from terrified motorists as the balloon drifted over the motorway. One lady was so (23)_____ by the incident that she was crying as she was (24)______ the UFO lớn a radio station.

19. A.run B. Sent C. Spent D. Come

20. A. Suit B. Cloth C. Denim D. Linen.

21. A. Like B. As C. For D. After

22. A. Fly B. Land C. Erupt D. Collapse

23. A. Pleasing B. Terrific C. Shocked D. Amazed

24. A. Telling B. Saying C. Phoning D. Describing

Chú ý: thí sinh chỉ ghi mẫu tự A, B, C, hoặc D vào ô trả lời

Answers:

19. B 20. A 21. A

22. B 23. C 24. D

V. Use the correct form of the word given in each sentence.(1.0 pt)

25. Have you read the _______ of our school closing ceremony? (announce)

26. In the 18thcentury jean cloth was made _______ from cotton. (complete)

27. The next stage in the development of television is ________ TV. (active)

28. Some _________ have raised people’s awareness of rhinos’ protection. (conservation)

29. Sweden has a(n) _______ solar energy program. (advance)

30. We all enjoy listening lớn his ________ stories (humor)

Answers:

25. Announcement 26. Completely 27. Interactive

28. Conservationists 29. Advanced 30. Humorous

VI. Rearrange the groups of words in a correct order lớn make complete sentences (0.5pt)

31. That family members/ a celebration/ Tet is so important/ try to lớn come back home/ living apart/./

32. And developing nations/ the rivers & seas/ for polluting/ Both developed/ are responsible/./

Thí sinh viết tiếp nhóm từ cùng dấu câu theo như đúng trình tự vào phần trả lời để ra đời câu trả chỉnh.

Answers:

31. Tet is so important a celebration that family members living apart try to come back home.

32. Both developed và developing nations are responsible for polluting the rivers & seas.

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it, (2.0pts)

33. We are eager to lớn make a trip to lớn the countryside this July

34. It’s two months since we last saw a movie.

35. Minh does not speak English as well as Lan.

36. Stop using the computer after 10 P.M.

Thí sinh viết tiếp câu đúng yêu ước của đề dẫn

Answers

33.We are looking forward lớn making a trip khổng lồ the countryside this July

34.We haven’t seen a movie for two months

35. Minh wishes hecould speak English as well as Lan

36. You must shutdown the computer after 10 P.M.

Mời những bạn xem thêm các thông tin hữu ích không giống trên chuyên mục Tài liệu của gamesbaidoithuong.com.