BÀI TẬP TIẾNG ANH LỚP 6 UNIT 1 MY NEW SCHOOL CÓ ĐÁP ÁN

Bài tập Unit 1 lớp 6 My new school tất cả đáp án

Bài tập tiếng Anh 6 Global success unit 1 gồm đáp án là tài liệu bài tập giờ đồng hồ Anh 6 Global Success theo Unit năm 2022 - 2023 giành riêng cho các em học sinh. Đề ôn tập Unit 1 SGK tiếng Anh lớp 6 Global Success bao gồm đáp án gồm không ít dạng bài xích tập trắc nghiệm + từ bỏ luận giờ Anh 6 new hay và có ích giúp những em ôn luyện cùng củng cố kiến thức và kỹ năng hiệu quả. Sau đây mời những em thuộc làm bài bác nhé

Nằm trong bộ bài xích tập giờ Anh lớp 6 Kết nối học thức với cuộc sống, bài xích tập giờ Anh 6 Global Sucess theo Unit được chỉnh sửa dựa trên lượng kiến thức và kỹ năng Từ vựng - Ngữ pháp trung tâm Unit 1 lớp 6 My new school giúp các em ôn tập tận nhà hiệu quả.

Bạn đang xem: Bài tập tiếng anh lớp 6 unit 1 my new school có đáp án


I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1.

A.

come

B.

month

C.

mother

D.

open

2.

A.

hope

B.

homework

C.

one

D.

post

3.

A.

brother

B.

judo

C.

going

D.

rode

4.

A.

fun

B.

student

C.

hungry

D.

sun

5.

A.

nice

B.

bicycle

C.

ride

D.

live

6.

A.

mine

B.

history

C.

exercise

D.

library

7

A.

cold

B.

volleyball

C.

telephone

D.

open

8.

A.

subject

B.

club

C.

put

D.

lunch

9.

A.

science

B.

like

C.

music

D.

ice

10.

A.

farm

B.

after

C.

walk

D.

class

11.

A.

teacher

B.

chess

C.

lunch

D.

school

12.

A.

meat

B.

reading

C.

bread

D.

seat

13.

A.

photo

B.

going

C.

brother

D.

home


II. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. At lunchtime, you can lunch in the school canteen.

A. Be

B. Go

C. Do

D. Have

2. ________ morning exercise is good for you.

A. Doing

B. Studying

C. Having

D. Playing

3. Look! The girls _________ in the schoolyard.

A. Are skipping

B. Skips

C. Skipping

D. To lớn skip

4. At break time, I go to the ________ library & books.

A. Go

B. Read

C. Play

D. Listen

5. Listen! Someone ___________ at the door.

A. Knock

B. Knocks

C. Is knocking

D. Are knocking

6. Phái nam ___________ football now. He’s tired.

A. Doesn’t play

B. Plays

C. Is playing

D. Isn’t playing

7. We are excited _________ the first day of school.

A. At

B. With

C. About

D. In

8. My parents often help me __________ my homework.

A. At

B. With

C. About

D. In

9. I am having a math lesson but I forgot my _________. I have some difficulty.

A. Calculator

B. Bike

C. Pencil case

D. Pencil sharpener

10. Cuong and Minh ___________ their bicycles lớn school size Monday to Friday.

A. Ride

B. Rides

C. Is riding

D. Are riding

11. What is your __________ subject at school?

A. Like

B. Excited

C. Nice

D. Favourite

12. In the afternoon, students __________ many interesting clubs.

A. Join

B. Do

C. Play

D. Read

13. My sister and I __________ our bicycles lớn school now.


A. Ride

B. Rides

C. Is riding

D. Are riding

14. Mr. Vinh _________ our class math.

A. Teach

B. Teaches

C. Does

D. Plays

15. School ________ at 4.30 p.m every day.

A. Finish

B. Finishes

C. Go

D. Have

16. Listen! Are they __________ in the classroom?

A. Sing

B. Sings

C. Singing

D. Is singing

17. A good friend is ready to ________ things with his classmates.

A. Ride

B. Read

C. Share

D. Go

III. Match the questions (A) & the answers (B).

What are you watching?What kind of programmes vày watch?Where are you going?Where does she live?Who are you talking about?How often vày you ride your bicycle to school?a. I like programmes about History.b. Khổng lồ my friend"s house.c. Every day.d. I"m watching cartoon.e. A friend from school.f. 214 Nguyen Hue Street.

IV. Complete the sentences with the –ing khung of the verbs.

Example: Come to lớn my house Minh. We are listening lớn music. (listen)

1. Look! The dog in the river. (swim)

2. She her holiday with her family. (enjoy)

3. Listen! Someone at the door. (knock)

4. Be quiet! We in the library. (study)

5. Lan her homework. (do)

6. They TV at home. (watch)

7. My grandfather newspaper. (read)

8. The boys football in the yard. (play)

V. Complete the sentences with am, is or are.

1. A: Can I talk lớn Minh?

B: She isn’t at home. She ______ reading books in the library.

2. A: Where are Peter and Tom?

B: They _______shopping.

3. A: Where is Phuong?

B: She _______ playing chess in the living room now.

4. A: Are you OK?

B: Yes, I ________ having great fun with my friends.

5. A: Please help me with these boxes.


B: Sorry. I ________going khổng lồ school.

VI. Complete the following sentences with the verbs in the Present continuous.

listen

have

speak

read

play

not watch

1. Please be quiet! I my book.

2. Susan & Alice a DVD. They are playing computer games.

3. Mary breakfast? It’s time lớn go to lớn school.

Xem thêm: Condenser Water Pump Là Gì ? Nghĩa Của Từ Water Pump Trong Tiếng Việt

4. Which CD you to?

5. What Nga ?

6. Right now John table tennis with the school team.

VII. Fill in the blanks with words in the box. Am is are vị does have

1. What ______ you usually do at break time?

2. Mr. Minh ______ our favourite teacher. He teaches English.

3. How ___ you go to lớn school every day, Nhan?

4. Cuong ___ Minh’s best friend.

5. My brother ____ doing his homework now.

6. They ____ going to mở cửa a new library.

7. ____ you hungry?

8. Where ____ you go shopping?

9. _______ your sister lượt thích pop music?

10. Hoa _______ watching a video video clip on Youtube now.

11. I ________ having dinner at my friend’s house.

12. We often ______ Math lesson on Wednesday và Friday.

VIII. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous khung ofthe verbs.

1. They often (visit) ______ their parents in the holidays.

2. We (speak) ________French at the moment.

3. I (watch) _____ TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go)_____ to lớn the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride) _______ a horse.

6. We (play) _____tennis now.

7. Minh sometimes (practice) ________the guitar in his room.

8. ______ you (like)____ chocolate ice cream?

9. I really (like) ____cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take) _____ a shower

IX. Điền do, don’t, does, doesn’t vào địa điểm trống trong những câu sau cho phù hợp

1. My mother likes chocolate, but she _________ like biscuits.

2. ______the children wear your uniform at your school?

3. Lynn’s father watches badminton on TV, but he ______watch judo.

4. Where______ the Masons buy their fruits?

5. ______ the cat lượt thích to sleep on the sofa?

6. Dogs love bones, but they ______ love cheese.

7. Where ______ Sam và Ben hide their pocket money?


8. We eat pizza, but we ______ eat hamburgers.

9. ______ Mrs. Miller read magazines?

10. ______ the boys play cricket outside?

11. Please ______ play with my food.

12. She______ the cleaning three times a week

13. We ______ go out very much because we have a baby

14. I ______ want khổng lồ talk about my neighborhood any more.

15. How much ______ it cost to phone overseas?

X. Choose the correct answer lớn complete the sentence.

1. Cuong & Minh ______ their bicycles to school form Monday to lớn Friday.

A. Ride B. Rides C. Is riding D. Are riding

2. School ______ at 4.30 p.m every day.

A. Finishes B. Are finishing C. Is finishing D. Finish

3. Listen! Are they ______in the classroom?

A. Sing B. Singing C. Sings D. Is singing

4. Phái nam _______ football now. He’s tired.

A. Doesn’t play B. Don’t play C. Isn’t playing D. Is playing

5. Get up, Tom. We ________ lớn school, today.

A. Are going back B. Going back C. Go to lớn back D. Are going to back

XI. Match the questions in column A with the answers in column B.

A

Đáp án

B

1. Vị you like pop music?

2. When does school start?

3. What is your favourite subject at school?

4. What bởi you usually do at break time?

5. How many students does the school have?

6. What is your school day like?

7. What are you doing now?

8. Vày you wear your school uniform when you go lớn school?

9. What time vày they go home?

10. How vì you get to lớn school every day?

a. I read in the library.

b. Maths.

c. It"s very interesting.

d. Yes, I do.

e. We are having a History lesson.

f. Over 800 students.

g. Yes, of course.

h. At 4 o"clock every day.

i. By bicycle.

j. School starts again next Tuesday

XII. Điền “do/ play/ go” vào vị trí trống làm thế nào cho thích hợp

1. She used to lớn ______ jogging every morning whe she was at grade 6.

2. This summer, Tim is going lớn ______ horseback riding.

3. You play rugby on a pitch. Where do you ______ badminton?

4. Steven & his son ______ hiking in woods every summer.

5. I don’t have much không lấy phí time but sometimes I ______ soccer with my friends.

6. Tell me, where are you going to ______ skiing this winter?

7. I ______ fishing on Saturdays và I ______yoga on Sundays

8. Karate is a great exercise for me but learning how to lớn ______ karate well takes a lot of time.

9. Why don’t we ______ a mix of tennis?

10. He wants to ______ sailing between the Hawaiian islands in this summer.

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - D; 6 - B; 7 - B;


8 - C; 9 - C; 10 - C; 11 - D; 12 - C; 13 - C;

II. Choose the best answer (A, B, C or D).

1 - D; 2 - A; 3 - A; 4 - B; 5 - C;

6 - D; 7 - C; 8 - B; 9 - A; 10 - A;

11 - D; 12 - A; 13 - D; 14 - B; 15 - B; 16 - C; 17 - C;

III. Match the questions (A) and the answers (B).

1 - d; 2 - a; 3 - b; 4 - f; 5 - e; 6 - c;

IV. Complete the sentences with the –ing size of the verbs.

1. Look! The dog is swimming in the river. (swim)

2. She is enjoying her holiday with her family. (enjoy)

3. Listen! Someone is knocking at the door. (knock)

4. Be quiet! We are studying in the library. (study)

5. Lan is doing her homework. (do)

6. They are watching TV at home. (watch)

7. My grandfather is reading newspaper. (read)

8. The boys are playing football in the yard. (play)

V. Complete the sentences with am, is or are.

1. A: Can I talk to Minh?

B: She isn’t at home. She ___is___ reading books in the library.

2. A: Where are Peter and Tom?

B: They ____are___shopping.

3. A: Where is Phuong?

B: She ___is____ playing chess in the living room now.

4. A: Are you OK?

B: Yes, I ____am____ having great fun with my friends.

5. A: Please help me with these boxes.

B: Sorry. I ___am_____going to school.

VI. Complete the following sentences with the verbs in the Present continuous.

1 - am reading;

2 - aren"t watching

3 - Is Mary having

4 - are you listening;

5 - is Nga speaking to

6 - are playing

VII. Fill in the blanks with words in the box. Am is are bởi does have

1. What ___do___ you usually vì at break time?

2. Mr. Minh ___is___ our favourite teacher. He teaches English.

3. How _do__ you go to school every day, Nhan?

4. Cuong _is__ Minh’s best friend.

5. My brother __is__ doing his homework now.

6. They __are__ going to xuất hiện a new library.

7. ___Are_ you hungry?

8. Where __do__ you go shopping?

9. ___Does____ your sister lượt thích pop music?

10. Hoa ____is___ watching a video video clip on Youtube now.

11. I ____am____ having dinner at my friend’s house.

12. We often ___have___ Math lesson on Wednesday and Friday.

VIII. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form ofthe verbs.

1. They often (visit) ___visit___ their parents in the holidays.

2. We (speak) ____are speaking____French at the moment.

3. I (watch) __watch__ TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go)____goes_ to lớn the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride) __is riding_____ a horse.

6. We (play) _are playing____tennis now.

7. Minh sometimes (practice) ____practices____the guitar in his room.

8. ___Do___ you (like)__like__ chocolate ice cream?

9. I really (like) __like__cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take) __is taking___ a shower

IX. Điền do, don’t, does, doesn’t vào nơi trống trong những câu sau mang lại phù hợp

1. My mother likes chocolate, but she ___doesn"t______ lượt thích biscuits.

2. ___Do___the children wear your uniform at your school?

3. Lynn’s father watches badminton on TV, but he __doen"t____watch judo.

4. Where___do___ the Masons buy their fruits?

5. ___Do___ the cat like to sleep on the sofa?

6. Dogs love bones, but they ___don"t___ love cheese.

7. Where ___do___ Sam & Ben hide their pocket money?

8. We eat pizza, but we __don"t____ eat hamburgers.

9. ____Does__ Mrs. Miller read magazines?

10. ___Do___ the boys play cricket outside?

11. Please ____don"t__ play with my food.

12. She___does___ the cleaning three times a week


13. We ___don"t___ go out very much because we have a baby

14. I ___don"t___ want lớn talk about my neighborhood any more.

15. How much ____does__ it cost to lớn phone overseas?

X. Choose the correct answer khổng lồ complete the sentence.

1 - A; 2 - A; 3 - B; 4 - C; 5 - A;

XI. Match the questions in column A with the answers in column B.

A

Đáp án

B

1. Bởi vì you like pop music?

2. When does school start?

3. What is your favourite subject at school?

4. What vày you usually vì at break time?

5. How many students does the school have?

6. What is your school day like?

7. What are you doing now?

8. Vì you wear your school uniform when you go khổng lồ school?

9. What time vì chưng they go home?

10. How vày you get khổng lồ school every day?

1 - d

2 - j

3 - b

4 - a

5 - f

6 - c

7 - e

8 - g

9 - h

10 - i

a. I read in the library.

b. Maths.

c. It"s very interesting.

d. Yes, I do.

e. We are having a History lesson.

f. Over 800 students.

g. Yes, of course.

h. At 4 o"clock every day.

i. By bicycle.

j. School starts again next Tuesday

XII. Điền “do/ play/ go” vào nơi trống làm sao cho thích hợp

1. She used khổng lồ ____go__ jogging every morning whe she was at grade 6.

2. This summer, Tim is going to ___go___ horseback riding.

3. You play rugby on a pitch. Where vì chưng you ___play___ badminton?

4. Steven and his son ___go___ hiking in woods every summer.

5. I don’t have much free time but sometimes I ___play___ soccer with my friends.

6. Tell me, where are you going khổng lồ ___go___ skiing this winter?

7. I ____go__ fishing on Saturdays và I ___do___yoga on Sundays

8. Karate is a great exercise for me but learning how lớn ___do___ karate well takes a lot of time.

9. Why don’t we ___play___ a set of tennis?

10. He wants to lớn ____go__ sailing between the Hawaiian islands in this summer.

Download bài bác tập & đáp án tại Trắc nghiệm giờ đồng hồ Anh 6 Unit 1: My New School bao gồm đáp án. Mời các bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học giỏi Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học giỏi Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực đường Tiếng Anh 6, Đề thi học tập kì 1 lớp 6, Đề thi học tập kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục bên trên gamesbaidoithuong.com.


Bên cạnh việc hệ trọng với gamesbaidoithuong.com qua fanpage gamesbaidoithuong.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng giống như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group bên trên facebook: giờ đồng hồ Anh THCS.