Bài tập tiếng anh lớp 5 có đáp an

Việc mang lại các bé tiếp xúc với tiếng Anh từ bỏ sớm sẽ tốt nhất có thể cho bài toán học và biện pháp phát âm của những bé. Trong bài viết này shop chúng tôi sẽ đưa ra một số bài tập và đáp án để chúng ta cũng có thể học cùng nhỏ mình giỏi hơn.

Bạn đang xem: Bài tập tiếng anh lớp 5 có đáp an

*

Task 1. Choose the correct answer.

1. What was the matter with him? He........ A toothache

A. To lớn have

B. Have

C. Has

D. Had

2. What subject is he......... Now? Vietnamese.

A. To lớn learn

B. Learn

C. Learning

D. Learned

3............. Did she go yesterday morning? She went to lớn the bookshop.

A. What

B. Where

C. When

D. Why

4. Are you free........ The evening? Yes, I am.

A. In

B. On

C. At

D. To

*

5. She is going to......... Television tonight.

A. Sing

B. Play

C. Stay

D. Watch

6............. Is that ? It's my teacher.

A. What

B. Who

C. Where

D. How

7. Does she lượt thích sandwiches ?......................

A Yes, she do

B. Yes, she is

C. Yes, she does

D. Yes, she like

8. This is Mai.............. Mother is a doctor.

A his

B. She

C. Her

D. His

9. She............. A banana.

A. Wants

B. Want

C. Khổng lồ want

D. Wantes

10. What is it ? It is................

A. Eraser

B. An eraser

C. Erasers

D. A eraser

11. He is................... Vietnam

A. From

B. On

C. In

D. At

12............. Is that ? It's my teacher.

A. What

B. Who

C. Where

D. How

13. Does she like sandwiches ?......................

A Yes, she do

B. Yes, she is

C. Yes, she does

D. Yes, she like

14. This is Mai.............. Mother is a doctor.

A his

B. She

C. Her

D. His

15. She............. A banana.

A. Wants

B. Want

C. Khổng lồ want

D. Wantes

16. What is it ? It is................

A. Eraser

B. An eraser

C. Eraers

D. A eraser

17. He is................... Vietnam

A. From

B. On

B. In

D. At

18. It is not hot............ The winter.

A. On

B. In

C. At

D. Under

19. I don't lượt thích Maths...............it is difficult.

A. And

B. But

C. So

D. Because

20. What's the matter............you?

A. In

B. With

C. On

D. Of

21. Vì chưng you lượt thích English? Yes,I..........

A. Do

B. Am

C. Like

D. Don't

22. He often..................to school in the morning

A. Gos

B. Going

C. Goes

D. Khổng lồ go

23. They are from...................................

A. Singapore

B. Vietnamese

C. English

D. American

24. His birthday is........................ June 1st.

A. At

B. On

C. In

D. About

25. A........... Works in a hospital.

A. Teacher

B. Worker

C. Nurse

D. Farmer

26. I.......................... Reading a book about Santa Claus.

A. Can

B. Do

C. Am

D. Are

27............................... You lượt thích to play hide and seek with me?

A. Would

B. Could

C. Do

D. If

28. Did you.................................. Teacher's Day last month?

A. Celebrated

B. Celebrating

C. Celebrate

D. Celebrater

29. Does he........................ A sore-throat?

A. Has

B. Had

C. Have

D. Having

30. We went to the cinema....................................

A. Today

B. Yesterday

C. Tomorrow

D. Next Sunday

31. A housewife often does........................................

A. Homework

B. Housework

C. Hardwork

D. Exercises

32. It's hot in Summer,..................... ?

A. Is it

B. Isn't it

C. Do it

D. Does it

33....... Your birthday? It's in May.

A. What's

B. When's

C. It's

D. Where's

34. Would you like..... Milk? No, thanks

A. An

B. A

C. Some

D. One

35. Can you swim, Mai?No,......

A. I can

B. I can't

C. He can

D. He can't

36. What's time is it? It's seven- fifty- five.

A. 7. 55

B. 7.15

C. 7. 25

D. 7. 45

37. What..... Does Peter study at school? - He has Maths, English, Art....

A. Objects

B. Subjects

C. Food

D. Drink

38. Why bởi vì you lượt thích Music? Because I like......

Xem thêm: Cách Người Mỹ Dạy Truyện Cô Bé Lọ Lem Tự Pha Chế Bùa Tình Yêu

A. To read

B. To lớn draw

C. Lớn write

D. Lớn sing

39. What's the matter......................... You?

A. For

B. To

C. With

D. On

40. I have...................... Cough.

A. The

B. A

C. An

D. Any

Task 2. Write one word to lớn complete the sentence:

1. What ‘s the ………………..with you?

2. How …………………… subjects do you have today?

3. My mother …………….…..in factories.

4. Where …………….…you go next weekend?

5. My friends …………………… badminton in their không lấy phí time.

6. I often ………….……up early in the morning.

7. She ……………..…. Go to the dentist.

8. ………………..….you join the funfair last Sunday?

9. What …………….… bởi vì you go to lớn school?

10. I lượt thích ………………. The piano.

Read and Circle the odd one out.

1. A. Beach B. Sea C. Great D. Read

2. A. Study B. Fun C. Busy D. Sunday

3. A. Pretty B. Centre C. Went D. Else

4. A. Twice B. Birthday C. Seaside D. Quiet

Read and Circle the odd one out.

1. A. Take B. Late C. Table D. Fall

2. A. Music B. Hundred C. Summer D. Bus

3. A. Weather B. Season C. Wear D. Breakfast

4. A. Love B. Cold C.no D.so

Read và circle the correct answer.

1. What............ He like? - He likes oranges.

A. Is

B. Does

C. Are

D. Do

2. She ………. Swimming.

A. Is

B. Are

C. Am

D. Can

3. He ……… a hamburger.

A. Want

B. Like

C. Wants

D. Have

4. She …….. A tissue in his bag.

A. Have

B. Want

C. Like

D. Has

5. Her sister is out when he calls.

a. Not at home

b. Not busy

c. Late

6. I will invite all of my friends .......... My birthday party.

a. To

b. Ø

c. Come

7. .......... You be không lấy phí to morrow?

a. Will

b. Are

c. Have

8. The book is open in front .......... Her on the desk .

a. Of

b. To

c . With .

9. ........lessons vị you have today? – We have four lessons.

a. How far

b. How much

c. How many

d. What time

Read & tick True or False.

My name is Le, & this is my friend Nga. In my free time I often go to lớn a bookstore because I love reading. I want to be good at Literature because I would like to be a writer. Nga doesn’t lượt thích reading. She plays sports in the thể hình in her không tính phí time because she would lượt thích to be strong. Sometimes, in the evening, Nga và I go shopping together. Nga often buys sports clothes. I often buy books. Nga and I lượt thích different things but we are best friends.

1. Le và Nga are sisters.

2. Le loves books, and she wants khổng lồ be good at Literature.

3. Her dream is lớn become a writer.

4. Nga loves reading, too.

5. Nga doesn’t make friends with Le because they lượt thích different things.

****Đáp án*****

Task 1. Choose the correct answer.

1. D 2. C 3. A 4. A 5. D 6. B 7. C 8. C 9. A 10. B

11. A 12. B 13. C 14. C 15. A 16. B 17. A 18. B 19. D 20. B

21. A 22. C 23. C 24. B 25. C 26. C 27. A 28. C 29. C 30. B

31. B 32. B 33. B 34. C 35. B 36. A 37. B 38. D 39. C 40. B

Task 2. Write one word to lớn complete the sentence:

1. What ‘s the ………matter……..with you?

2. How ………many…………… subjects do you have today?

3. My mother …………works….…..in factories.

4. Where …………will….…you go next weekend?

5. My friends …………play………… badminton in their không tính phí time.

6. I often ………get….……up early in the morning.

7. She …………doesn't/ does not…..…. Go to the dentist.

8. …………Did……..….you join the funfair last Sunday?

9. What ………time…….… vì chưng you go khổng lồ school?